technolagy
تکنولوژی
درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب
نويسندگان

معمولا باتری گوشی هوشمند یکی از اساسی‎ترین اجزایی است که بیش از هر چیز زیر ذره‎بین کاربران قرار می‎گیرد. باهم نگاهی داریم به 10 گوشی برتر سال 2017 که به این نیاز کاربران پاسخ مثبت دادند. این مقاله بر آن است تا به تصمیم‎گیری دقیق‎ و هوشمندانه کاربران کمک نماید.

شیائومی می مکس 

در سال 2017 گوشی 300 یورویی شیائومی می مکس2 به لطف باتری 5300 میلی آمپریش در رده اول گوشی‎های هوشمند در زمینه طول عمر باتری با توانی حدود 126 ساعت، قرار گرفت. این گوشی به تراشه اسنپدراگون 625 و نسخه  3.0 فست شارژ مجهز شده و نیاز به شارژ باتری را با سرعت  قابل توجهی برطرف می‎سازد. این مدل 6.44اینچی، همچنین در اجرای فایل‎های ویدیویی تا 22 ساعت و در وبگردی از طریق «وای‎فای» تا 19 ساعت بدون وقفه کاربرش را سرگرم می‏‎نماید. از همین رو به بهترین گوشی سال 2017 در این زمینه‎ها لقب گرفته است.

شیائومی ردمی نوت 4

با فاصله کمی پس از شیائومی می مکس2 (119 ساعت)، نوت 4 همین شرکت چینی جایگاه دومین باتری را در میان گوشی‎های هوشمند  در اختیار دارد. تراشه اسنپدراگون 625 عملکردی نظیر مکس 2 به دست می‌دهد و دروبگردی با 18 ساعت و اجرای ویدیو تا 15 ساعت دومین گوشی پرتوان امسال شناخته می‌شود. با این وجود نوت 4 قابلیت شارژ سریع و پخش تصویر با رزولوشن 4K را ندارد و در این زمینه نیز میکس 2 گوی سبقت را ربوده است. جالب است بدانید این مدل به واسطه قیمت مناسب و کمتر از 200 یورو یکی از گوشی‌های پرطرفدار دنیا به شمار می‌رود.

سامسونگ گلکسی (A7 (2017

گلکسی A7 با الهام از پرچم‌دار این شرکت،  به نمایشگر AMOLED 5.7 اینچی با رزولوشنی قابل توجه مجهز شده و این‌ها عواملی موثر در کاهش طول عمرش به 115 ساعت به شمار می‌روند با این حال این مدل نیز از قابلیت شارژ سریع برخوردار است. وبگردی با A7 به راحتی تا 15 ساعت امکان‌پذیر است و ثبت سلفی‌های خاطره‌انگیز با دوربین 16 مگاپیکسلی f/1.9 بسیار جذاب به نظر می‌رسد. به علاوه این مدل در برابر آب نیز مقاوم است.

سونی اکسپریا ایکس‌زد 1 کامپکت

شاید بسیاری ازکاربران دوست‌دار گوشی‌هایی با نمایشگر بزرگ باشند اما برخی ترجیح می‌دهند که اندازه‌ای همچون ایکس‌زد 1 کامپکت را انتخاب کنند که در جیب جای گیرد. ایکس‌زد 1 کامپکت با باتری 2700 میلی‌آمپری از جمله گوشی‌های جیبی است که باتری آن بیش از 108 ساعت دوام دارد.

تقریبا باید گفت این مدل با گلکسی A7 که کمی هم بزرگتر به نظر می‌رسد، چندان تفاوتی ندارد و در آزمایش پخش ویدیو (16ساعت) و وبگردی(14ساعت) هم‎پای رقیب کره‌اش پیش رفته است حتی در برخی موارد همچون تراشه اسنپدراگون 835 گلکسی A7 به گرد پای ایکس‎زد 1 کامپکت نمی‎رسد.

هوآوی میت 10 پرو

پرچم‎دار هوآوی با کارآمدی 96 ساعته باتری، یکی از 10 باتری برتر در میان گوشی‎های هوشمند را دارد و مهم‎تر اینکه شارژ باتری 4000 میلی‎آمپری این مدل، طی نیم ساعت به 58% می‎رسد. میت 10 پرو همچنین به نمایشگر AMOLED 6 اینچی با نسبت 18:9 مجهز شده و از وضوح تصویر HDR10، اسپیکر استریو، تراشه کایرین 970 و دوربین دوگانه با لنز لایکا بهره می‎جوید.

اوپو F5

اف5 با 18 ساعت وبگردی پا به پای هموطنانش پیش می‎رود با این تفاوت که نمایشگر 6 اینچی این مدل با نسبت 18:9 وضوح بسیار بهتری را به دست می‎دهد. هرچند امکان شارژ سریع باتری در اوپو اف5 وجود ندارد، این مدل از قابلیت‎های ویژه‎ای از جمله دوربین سلفی با سنسور 20 مگاپیکسل و افکت بوکه، حافظه رم 6 گیگابایتی برخوردار است. اما تراشه هلیو پی23 آن، سرعت پردازش درخور توجهی ندارد و در اجرای بازی‎ها کمی ضعیف عمل می‌کند.

سامسونگ گلکسی J7 و J5

هرچند که گلکسی A7 گوشی هوشمند نسبتا خوبی است، برای خریدش باید دوبرابر بیشتر از J7 هزینه کرد. ضمن اینکه هر دو در پاره‎ای موارد همچون طول عمر باتری، نمایشگر 5.5 اینچی AMOLED با رزولوشن فول اچ‎دی و پشتیبانی از ویژگی «نمایشگر همیشه روشن» مشابه یکدیگر هستند. اما J7 از قابلیت شارژ سریع برخوردار نیست و همچنین تراشه این مدل در برابر برخی بازی‎ها ناتوان به نظر می‎رسد. با این حال این مدل نیز از قابلیت خاصی همچون دوربین سلفی با سنسور 13 مگاپیکسل و گشودگی لنز f/1.9 برخوردار است که در مقایسه با قیمت خرید به صرفه‎ای محسوب می‎شود.

در یک نگاه مدل J5 را نیز باید نمونه کوچک J7 دانست که اگرچه طول عمر باتریش در هنگام وبگردی بیش از 11 ساعت نیست، اجرای فایل‎های تصویری به مدت 18 ساعت برای این مدل قابل توجه است.

سامسونگ گلکسی اس 8 اکتیو

نمونه به روز رسانی شده اس‌8 وانیل، گلکسی اس8 اکتیو است که علاوه بر مقاومت در برابر خاک و آب، در برابر شوک حرارتی، ضربه و نمک نیز مقاوم است. همچنین این مدل به لطف باتری 4000 میلی آمپرش کاربران را تا 111 ساعت به صورت مدام همراهی خواهد کرد و از قابلیت شارژ سریع برخوردار است. این مدل همچنین از شارژ سریع بی‎سیم سامسونگ نیز پشتیبانی می‎کند. باید اضافه کرد که این مدل اغلب ویژگی‎های پرچم‎دار اس8 از جمله نمایشگرSuper AMOLED، دوربین دوگانه با سنسور 12 مگاپیکسل  و پردازنده اسنپدراگون 835 را در اختیار دارد اما متاسفانه تنها در کشور آمریکا عرضه شده است.

سونی اکسپریا ایکسای1 پلاس (Xperia XA1 Plus)

باتری این مدل طول عمری بیش از 100 ساعت دارد که در مدل‎های مختلف سونی نمونه قابل توجه به شمار می‎رود. عملکرد ایکس‌ای1 پلاس در وبگردی (بیش از 12 ساعت) و اجرای تصاویر ویدیویی (15 ساعت)، قابل قبول به نظر می‎رسد اما شارژر این مدل نسبتا ضعیف عمل می‎کند و برای افزایش سرعت شارژ باید از شارژر اکسپرس پلاس 2.0 استفاده کرد. هرچند که عملکرد این مدل به خوبی ایکس‎ای1 اولترا نیست، اما در عملکرد باتری فوق العاده است.

منبع: جی اس ام

شرکت سامسونگ اعلام کرده است که تولید انبوه حافظه‌های فلش جدید این شرکت بر مبنای استاندارد eUFS آغاز شده و این سازنده از آن در نسل جدید دستگاه‌های قابل حمل استفاده خواهد کرد. گمان می‌رود حافظه 512 گیگابایتی جدید سامسونگ در گلکسی نوت 9 استفاده شود.

سامسونگ، به‌زودی تغییراتی را در محصولاتش به‌وجود خواهد آورد که کاربران را از وابستگی به حافظه‏های میکرو SD برای ارتقای فضای ذخیره‌سازی بی‎نیاز خواهد کرد. این شرکت کُره‌ای، به‌تازگی اعلام کرده است که تولید حافظه‌های فلش جدید 512 گیگابایتی را آغاز نموده که از استاندارد جدید UFSبهره می‏‎گیرند. سامسونگ این حافظه‌‏ها را برای استفاده در «نسل جدید» دستگاه‌های قابل حمل توسعه می‌‏دهد؛ این موضوع احتمالاً می‌تواند بدین معنی باشد که Galaxy S9 بدون پشتیبانی از کارت حافظه میکرو SD راهی بازار خواهد شد.

گلکسی اس 7 و گلکسی اس 7 اج با 32 گیگابایت حافظه معرفی شده بودند؛ البته یک نسخه از گلکسی اس 7 اج به عنوان پرچمدار 2016 سامسونگ از 64 گیگابایت حافظه داخلی برخوردار است. در گلکسی اس 8 و گلکسی اس 8 پلاس، مقدار فضای ذخیره‌سازی به دو برابر افزایش یافت و پرچمداران جدید سامسونگ از 64 گیگابایت حافظه داخلی استفاده می‏‌کنند؛ ضمن اینکه در کُره‌ جنوبی، یک مدل از گوشی گلکسی اس 8 پلاس با 128 گیگابایت حافظه عرضه شده بود.

عرضه گلکسی اس 9 با حافظه فلش جدید سامسونگ که ظرفیت 512 گیگابایتی دارد؛ عملاً کاربران را از استفاده از کارت‌های حافظه میکرو SD بی‎نیاز خواهد کرد. حافظه‎های فلش، همواره سریع‎تر از کارت‌های حافظه میکرو SD بوده‎اند و حافظه‎های مبتنی بر استاندارد eUFS، حتی عملکرد بهتری خواهند داشت.  حافظه جدید سامسونگ، اطلاعات را با سرعت 255 مگابایت بر ثانیه ذخیره‌ می‎کند و سرعت خواندن اطلاعات نیز در این حافظه، به 860 مگابایت بر ثانیه می‏رسد. برای درک بهتر سرعت حافظه‏‌ی جدید سامسونگ، باید گفت که یک فیلم 5 گیگابایتی Full HD در مدت زمان 6 ثانیه به حافظه‌های فلش جدید 512 گیگابایتی این سازنده انتقال می‎یابد.

با این‏حال، عرضه پرچمداران جدید سامسونگ با چنین حافظه‌ای چندان به نفع کاربر نخواهد بود؛ لازم به‎ذکر است که Galaxy Note 8 با 256 گیگابایت حافظه، قیمت بسیار بالایی دارد که به 1000 دلار می‌‏رسد. به همین جهت، Galaxy S9 و Galaxy S9 Plus در صورت عرضه با 512 گیگابایت حافظه، ممکن است به یک گوشی بسیار گران‌قیمت تبدیل شوند که خرید آن‌ها چندان راحت نخواهد بود! حتی در صورت تمایل سامسونگ به عرضه مدل 512 گیگابایتی پرچمداران جدیدش، این نسخه به صورت گسترده در دسترس قرار نخواهد گرفت و احتمالاً مدل‌های دیگری از Galaxy S9 با حافظه کم‌تر معرفی می‌‏شوند که از کارت حافظه میکرو SD پشتیبانی خواهند کرد.



 

با توجه به تصویر تازه فاش شده، سامسونگ تصمیم دارد تا گوشی پرچمدار جدید خود یعنی Galaxy S9 را به تراشه اسنپدراگون 845 مجهز نماید. همچنین اندازه صفحه‌نمایش در در این مدل، 5.77 اینچ خواهد بود.

برخی مدعی هستند که شرکت سامسونگ، گوشی پرچمدار Galaxy S9 را در اوایل سال 2018 و در نمایشگاه CES 2018 معرفی خواهد کرد؛ این در حالی است که برخی احتمال معرفی کهکشانی‌های جدید سامسونگ را در ماه ژانویه رد می‏‌کنند و مدعی هستند که شرکت سازنده برای رونمایی از پرچمداران جدیدش، رویداد Galaxy Unpacked را در ماه فوریه برگزار خواهند کرد.

صرف‌نظر از اینکه پرچمدار 2018 سامسونگ چه زمانی معرفی خواهد شد، به‎تازگی تصویری به‌دست آمده است که مشخصات احتمالی گوشی پرچمدارGalaxy S9 را به نمایش می‎گذارد. البته مشخصات به‌‏دست آمده، کامل نیست و حتی امکان دارد جعلی باشد؛ به همین جهت، با دیده شک و تردید به آن‎ها نگاه کنید.

براساس اطلاعات فاش شده، گوشی پرچمدار Galaxy S9 به صفحه‎نمایش 5.77 اینچی مجهز خواهد شد؛ اندازه نمایشگر این مدل، چندان غیرممکن به‌نظر نمی‌رسد اما مشخص نیست چرا سازنده تصمیم گرفته تا اندازه صفحه‌نمایش Galaxy S9 را کاهش دهد؛ با این‌حال، ممکن است سامسونگ تغییراتی را در پرچمدار جدیدش اعمال نماید که اندازه نمایشگر را به 5.77 اینچ کاهش می‎دهد. شایعات پیشین به عرضه Galaxy S9 با صفحه‌نمایش 5.8 اینچی اشاره دارند. لازم به‎ذکر است که Galaxy S9 تنها پرچمدار سال آینده سامسونگ نخواهد بود و گمان می‎رود شرکت سازنده، نسخه «پلاس» آن‌را با صفحه نمایش 6.3 اینچی معرفی نماید.

لیست فاش شده، تأیید می‌کند که Galaxy S9 سامسونگ از پردازنده اسنپدراگون 845 کوالکام استفاده خواهد کرد؛ این پردازنده به هشت هسته پردازشی مجهز شده و تراشه‌ساز کالیفرنیایی، به‌تازگی از آن رونمایی کرده است. با این‌حال، مدتی پیش چیپ‌ست اگزینوس 9810 توسط سامسونگ معرفی شد؛ پردازنده جدید سامسونگ با نسل سوم هسته‌های پردازشی Mongoose M ارائه می‌شود و نسخه‌های جهانی Galaxy S9 به آن مجهز خواهد شد. در ایالات متحده نیز سامسونگ پرچمداران جدیدش را با چیپ‌ست پرچمدار اسنپدراگون 845 ارائه می‏‌دهد.

از دیگر مشخصات فاش شده برای Galaxy S9 سامسونگ، می‎توان به پشتیبانی آن از LTE، 3G و 2G اشاره کرد. همان‎طور که در ابتدا گفته شد، لیست مشخصات به‎دست آمده کامل نیست و نمی‎دانیم که Galaxy S9 چه تغییراتی نسبت به قبل در بخش‌هایی مانند دوربین اصلی، دوربین سلفی، مقدار حافظه رم و فضای ذخیره‌سازی خواهد داشت. همچنین مشخص نیست پرچمدار جدید کُره‌ای‌ها چه روش‌هایی را برای احراز هویت کاربران به همراه دارد؛ نسل قبل با سیستم تشخیص چهره، سنسور تشخیص عنبیه چشم و حسگر اثرانگشت عرضه شده بود. در ابتدای لیست نیز به تاریخ ژانویه 2018 اشاره می‌شود که ممکن است زمان احتمالی برای معرفی Galaxy S9 و Galaxy S9 Plus به شرکای تجاری سامسونگ باشد.

گمانه‌زنی‌های پیشین نشان می‌‏دهد که شرکت سامسونگ، پرچمداران جدیدش را به دوربین دوگانه مجهز خواهد کرد؛ حسگر اثرانگشت برای دسترسی ساده‌تر به زیر دوربین اصلی منتقل می‌شود. در Galaxy S8 و Galaxy Note 8، سنسور اثرانگشت با وجود طراحی کشیده پرچمداران سامسونگ در کنار دوربین اصلی قرار گرفته است. دیگر شایعات، نشان می‏‌دهد سامسونگ سرعت سیستم تشخیص چهره و سنسور تشخیص عنبیه چشم را افزایش خواهد داد تا وابستگی کاربران را به سنسور اثرانگشت در پشت گوشی، کاهش دهد.  

 

لحظاتی پیش نسخه 4.6 تلگرام منتشر شد و امکاناتی متنوعی به آن اضافه شده است که در ادامه به آن‌ها اشاره میکنم:

شخصی سازی دانلود خودکار

امکان اول قابلیت شخصی سازی دانلود خودکار فایل‌ها است. از این پس شما می‌توانید مشخص کنید که دانلود خودکار کدام فایل‌ها، برای کدام یک از «کانتکت‌ها، چت‌های خصوصی، گروه یا کانال» فعال باشد. این امکان باعث خواهد شد برای مثال ویدیوها و عکس‌هایی که سایر کاربران به شما ارسال می‌کنند، خودکار بارگذاری شوند؛ اما همین موارد در کانال‌ها و گروه‌ها، نیازمند اجازه شما باشند.

 

نمایش پست ها در مرورگر بدون نیاز به اپ

امکان دوم، قابلیت پیش‌نمایش پست‌ها در مرورگر است. با استفاده از این امکان می‌توانید پست مورد نظر را توسط لینک مربوطه در مرورگر و بدون نیاز به اپلیکیشن تلگرام نیز مشاهده کنید. نمایش پست‌ها در مرورگر دارای کد Embed هم هست تا بتوان به‌راحتی پست مورد نظر را در سایت‌ها نیز به نمایش گذاشت.

 

امکانات دیگر

- کاربران آیفون نیز از حالا می توانند با Swipe کردن پیام ها به چپ، آن‌ها را Reply کنند.

- لینک‌های پیش‌نمایش برای پست‌های آلبومی اینستاگرام و تویتتر نیز فعال شده است و از حالا در صورت اشتراک‌گذاری لینک مربوط به یک پست آلبومی، می‌توانید تمام تصاویر آن را مشاهده کنید

- امکان ارسال آلبوم عکس تلگرامی به سکرت چت نیز اضافه شد.

 

دانلود به‌روزرسانی

اندروید (پلی‌استور)  |   آی‌او‌اس (اپ‌استور)

 
تهیه شده در زومیت

در حال حاضر سرویس رد یوتیوب به کاربران اجازه می‌دهد بدون مشاهده‌ی تبلیغات از تمام خدمات یوتیوب استفاده کنند. این سرویس به گوگل پلی موزیک هم متصل است که به کاربران اجازه می‌دهد به هر کدام از این خدمات بدون هیچ هزینه‌ی اضافه و مزاحمتی، دسترسی داشته باشند. اگر سرویس پخش موسیقی جدیدی در یوتیوب معرفی بشود، باید ببینیم گوگل سرویس جدید استریم موسیقی خود را با چه نگرشی در میان سرویس‌های کنونی در اختیار کاربران قرار خواهد داد. 

بر اساس گزارش بلومبرگ، این سرویس جدید، مدیران اجرایی استودیوهای ضبط موسیقی را که در کل به سرویس‌های استریم انتقادهای زیادی داشتند، راضی خواهد کرد. هیچ سرویس استریم بدون حمایت برندهای بزرگ نمی‌تواند محتوای کافی برای خشنود نگه داشتن کاربران عرضه کند. البته هنرمندانی که به‌صورت مستقل فعالیت می‌کنند، از سرویس‌هایی نظیر ساندکلاد و موارد مشابه برای انتشار کارهای خود استفاده می‌کنند. گوگل با گروه موسیقی برادران وارنر به توافق رسیده؛ اما در پی آن است که با دو بازیگر عمده‌ی بازار یعنی سونی موزیک و یونیورسال موزیک نیز به توافق برسد.

یوتیوب هنوز چند ماه فرصت دارد تا تمام کارها را درست کند و قطعا تماشای نتیجه‌ی این موضوع جالب خواهد بود.

 
منبع زومیت

مدتی پیش هنگامی که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از تعرفه‌ی جدید سرویس‌های پرسرعت اینترنت غیر حجمیرونمایی کرد، تعیین شاخصه‌ای از این خدمات با عنوانِ سیاست مصرف منصفانه (Fair Use Policy) را بر عهده‌ی شرکت‌های خدمات‌دهنده‌ی اینترنتی گذاشت؛ با این استدلال که به رقابتی‌تر شدن تعرفه‌ها منجر شود. سرویس‌دهندگان هم با نزدیک شدن به مهلت پایانی ارائه‌ی طرح‌های جدید، به‌مرور پیشنهاداتِ خود را ارائه کردند و برخی نیز در مواجهه با رقبا و بازخورد منفی کاربران، مجبور به تجدید نظرِ سریع و اعلامِ مجدد بسته‌های جدیدِ اینترنت غیر حجمی شدند. بسته‌های مصوب با قیمت‌های یکپارچه‌ قرار است به‌طور کامل جایگزینِ بسته‌های متنوع حجمیِ قبلی شوند و از این پس در مرحله‌ی اجرایی قرار گیرند.

حالا در تب و تابِ ارائه‌ی این پیشنهادات و حواشی ایجادشده، میزانِ منصفانه بودنِ آن‌ها به یکی از بحث‌های اصلی و داغ در بین کاربرانِ اینترنت و شبکه‌های اجتماعی مبدل شده است و بررسی و مقایسه‌ی آن با طرح‌های گذشته و برآوردِ میزانِ نفع و زیانِ آن برای کاربران از جنبه‌های گوناگون، خالی از لطف نیست.

سیاست مصرفِ منصفانه یا سقفِ حجمی؟

حتما به خاطر دارید که در طرحِ اولیه‌ی وزارتِ ارتباطات که در اواخرِ کار دولت قبلی تهیه و اعلام شد، میزانی تحتِ عنوان «سقفِ مصرف» در بسته‌های اینترنتی لحاظ شده بود که با توجه به قیمت و سرعتِ انتخاب‌شده متغیر بود. این طرحِ ناشیانه با چنان محدودیت‌های عجیبی مواجه بود که از همان ابتدا با مخالفتِ شدید کاربران مواجه شد و سپس با درخواستِ آذری جهرمی - که کاندیدای اصلیِ تصدی پست وزارت در آن زمان بود - متوقف شد. طرح جدید پس از بررسی طولانی‌مدت و وعده‌ی وزیر برای ارائه‌ی طرحی بهتر، سرانجام پس از چند ماه رونمایی شد و علاوه بر ارائه‌ی سرعت‌های مختلف با قیمت‌های ثابت، میزانِ سقفِ حجمی در آن حذف شد و جای خود را به تعریفِ جدیدی تحت عنوانِ «مصرفِ منصفانه» داد و تعیینِ جزئیاتِ آن هم به گفته‌ی وزیر، برای ایجادِ رقابتِ بیشتر به عهده‌ی شرکت‌های اینترنتی گذاشته شد.

سیاستِ مصرف منصفانه (FUP)، سابق بر این در ایران در بسته‌های اینترنتی کاربردی نداشت و آنچنان شناخته‌شده نبود؛ ولی سال‌ها است که در دنیا با تعریفی مشخص اما متفاوت در کشورهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. سیاست مصرف منصفانه و نمونه‌های متعارف آن در مطلبی جداگانه به تفصیل شرح داده شد و این نگرانی هم ابراز شد که مبادا استفاده از این مفهوم تنها یک تغییرِ واژگانِ ساده و نه تحولی اساسی در ماهیتِ ارائه‌ی طرح‌های اینترنتی باشد. با پایان مهلتِ ارائه‌ی پیشنهادات و تکمیلِ بسته‌های پیشنهادی، هنوز هم برخی شرکت‌ها برای حفظِ جایگاه کنونی یا جذبِ مشتریانِ بیشتر در صددِ تنظیم و بهبودِ پیشنهاداتِ خود هستند و به تناوب نسخه‌های جدیدتری از طرحِ خود اعلام می‌کنند. در هر حال اکنون برداشتی نسبتا کامل و نهایی از آنچه با عملیاتی شدنِ این طرح در انتظار کاربرانِ اینترنتِ ثابت در ایران خواهد بود امکان‌پذیر است.

مقایسه تعرفه اینترنت غیرحجمی

همان‌گونه که در بررسی سیاست مصرف منصفانه شرح داده شد، چند سال پیش هنگامی که سرویس‌های نامحدود در دنیا رایج شد، برخی خدمات‌دهند‌گان اینترنتی برای کنترل کیفیت و سرعت روی شبکه‌ی و پیشگیری از اِشغال پهنای باند توسط معدود کاربرانِ پُرمصرف خود، ناچار به اتخاذ تصمیمِ جدیدی شدند که سیاست مصرف منصفانه نام گرفت و سرویسِ نامحدود کاربران را منوط به رعایتِ شرایطی خاص در الگوی مصرف می‌کرد. برخی از این شرایط شامل محدودیت در دانلود یا آپلود می‌شد و برخی دیگر هم در ساعاتِ اوجِ ترافیکِ روی برخی داده‌های خاص مثل ارتباطاتِ تورنت یا استریمِ اینترنتی اعمال می‌شد که به Traffic Shaping هم مشهور بود. اما اغلبِ شرکت‌هایی که سیاستِ مصرف منصفانه را به کار گرفته بودند، اکنون و پس از گذشتِ چند سال به دلیل افزایشِ سرعت و کاهشِ قیمتِ پهنای باند و البته تجهیزاتِ مورد استفاده در شبکه‌ی توزیع، دیگر ضرورتی به استفاده از این محدودیت‌های ساختگی نمی‌بینند و به همین دلیل سقفِ محدودیت را تا حدِ بسیار زیادی بالا برده‌اند یا استفاده از FUP را به کلی از تعرفه‌های خود حذف کرده‌اند. در اینجا فهرستی کلی از سقفِ محدودیتِ Fair Usage Policy در کشورهای مختلف بر اساس مقاله‌ی قبلی را یادآوری می‌کنیم:

کشور

محدودیت مصرف منصفانه یا FUP در طولِ  یک ماه

انگلستان

بدون محدودیت

آمریکا

یک ترابایت در ماه

فرانسه

بدون محدودیت

آلمان

بدون محدودیت

ترکیه

بدون محدودیت

مالزی

بدون محدودیت

کره جنوبی

۱۰۰ گیگابایت در روز  (۳ ترابایت در ماه)

ژاپن

بدون محدودیت

استرالیا

۱۰۰ تا ۵۰۰ گیگابایت بر اساس سرعت

اما در ایران معرفیِ میزانِ مصرفِ منصفانه از سوی ISP-ها از همین ابتدا با تعریفی یکسان با محدودیتِ حجمی سقفِ دانلود اشتباه گرفته شد و شرکت‌ها با مقادیری بسیار پایین مثل ۵۰ یا ۶۰ گیگابایت در بالاترین سرعت‌ها، شروع به معرفی سرویس‌های خود بر اساسِ مصوبه‌ی جلسه‌ی ۲۶۶ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات کردند. این محدودیت با پیرویِ سرویس‌دهندگان دیگر و اتخاذِ الگوی مشابه همراه شد و برای بالاترین سرعت‌های بستر ADSL هم سقف‌هایی کمابیش در حد بسته‌های حجمیِ قبلی در نظر گرفته شد. این موضوع به روشنی نشان می‌داد که این شرکت‌ها پس از سال‌ها فربه شدن از قبالِ گران‌فروشی سرویس‌های حجمی، در برابر تغییرِ شرایط و تن دادن به قیمت‌های معقول‌تر مقاومت می‌کنند و به ارائه‌ی طرح‌های منصفانه‌ای که قرار است بر مبنای سیاستِ مصرف منصفانه باشد، به آسانی تن نمی‌دهند؛ یا دستِ کم سیاست مصرف منصفانه را منصفانه برای درآمدِ خود و نه برای هزینه‌ی مشتری در نظر می‌گیرند. همچنین نگرانی از تبانیِ شرکت‌های مذکور برای ارائه‌ی سقفی پایین برای مصرفِ منصفانه هم وجود داشت.

خدمات‌دهندگانِ اینترنتی در برابر تن دادن به خدمات با کیفیتِ روز و قیمت‌های منصفانه مقاومت می‌کنند

هنوز چند روزی از معرفی طرح‌ها نگذشته بود که برخی شرکت‌ها با هدفِ جذبِ مشتریانِ شرکت‌های خدماتی بزرگ‌تر، در طرح‌های خود تجدید نظر کردند و سقفِ مصرفِ بالاتری برای بسته‌های خود وعده دادند. این حرکت به داغ شدنِ رقابت برای ارائه‌ی پیشنهاداتِ بالاتر بین شرکت‌های مختلف منجر شد و برخی شرکت‌ها برای چندمین بار مجبور شدند در تعرفه‌های اعلامیِ خود تغییراتی ایجاد کنند. به‌عنوان نمونه اکنون بالاترین سقفِ مصرف در بینِ بسته‌های معرفی‌شده از سوی شرکتِ های‌وب، روی سرعت ۱۶ مگابیت و به میزانِ ۲۷۵ گیگابایت در ماه تعیین شده است که البته به‌صورت غیر مستقیم و در ترکیب با معیارِ خودساخته‌ و گمراه‌کننده‌ای به نام ترافیکِ داخلی معرفی می‌شود. این در حالی است که بدترین سناریوی دیده‌شده برای FUP در شرکت‌های اینترنتیِ خارجی، در استرالیا به چشم می‌خورد که کشوری ثروتمند با سرویس‌های اینترنتی گران‌قیمت است و شرکت Teleron در آنجا مصرف منصفانه را تا سقفِ ۵۰۰ گیگابایت در ماه تعریف کرده و شرکت Optus رقیبِ دیگرش هیچ محدودیتی قائل نشده است.

بازخوردِ کاربران

اولین اقدامی که بیشتر کاربران در مواجه با طرح جدید کردند، مقایسه‌ی تعرفه‌های جدید با تعرفه‌هایی بود که تاکنون از آن استفاده می‌کردند. آستانه‌ی مصرف منصفانه در ابتدای معرفی بسته‌های پیشنهادی از طرف ISP-ها بسیار پایین بود و واکنش منفی بیشترِ کاربران را برانگیخت. پس از تجدیدِ نظر در طرح‌های پیشنهادی بود که خواسته‌های برخی از کاربران تأمین شد و برخی دیگر هنوز ناراضی بودند. عمده‌ی انتقادات را می‌توان این‌گونه برشمرد:

گنجانده شدن غیر ضروری و غیر کاربردی حجمِ داخلی در تعرفه‌های اینترنتی تنها به ایجاد ابهامِ بیشتر منجر شده است
  • بسیاری از کاربران عادت داشتند ابتدا با خرید بسته‌های ارزان‌قیمت و اضافه کردنِ بسته‌های حجمی مثل فشفشه و گیگ باکس و طرح‌های جشنواره‌ایِ مشابه، نیازهای خود را برآورده کنند. از نظر سرعتی هم تا بالاترین ظرفیتِ قابل دسترسی روی خط تلفن قابل بهره‌برداری بود. اما اکنون با حذف بسته‌های حجمی ارزان و محدود شدن سرعت‌ها به سرعتِ اسمی بسته‌ی خریداری‌شده، برخی از کاربران ممکن است مجبور شوند هزینه‌ی بیشتری نسبت به طرح‌های قبلی بپردازند.
  • طرح‌های دانلود شبانه که جوابگوی نیاز بسیاری از کاربران برای دانلودهای پُرحجم مثل بازی‌ها بود، از تعرفه‌ی برخی از سرویس‌دهندگان حذف شده است.
  • گنجانده شدن ساختگی و غیر ضروری تعریفی به نام حجمِ داخلی در اعلامِ رسمی تعرفه‌های اینترنتی، تنها به پیچیده‌تر شدن و ایجاد ابهام در آن‌ها منجر شده است و برای بیشترِ کاربران هنوز استفاده‌ی کاربردی برای محتوای داخلی وجود ندارد. با این توصیف اعداد و ارقامی که بر اساس حجمِ داخلی اعلام و با تبصره‌ای به میزان یک‌دوم تا یک‌چهارم به حجم واقعی اینترنت تبدیل می‌شوند، فقط گمراه‌کننده هستند و ملاکِ مقایسه برای تمامِ کاربران تنها اینترنت بین‌الملل است. حالا تشخیص و تمایزِ اینترنت داخلی و بین‌الملل هم به پیچیدگی‌های استفاده از اینترنت ایران خصوصا برای کاربرانِ عادی اضافه کرده است.
  • تفکیکِ پهنای باند داخلی و خارجی و قیمت‌گذاری متفاوت برای هر یک می‌تواند سرآغازِ برنامه‌ای تدریجی برای محدودسازی اینترنت بین‌الملل و ایجادِ موانعی جدید برای حق انتخابِ کاربران تلقی شود. برنامه‌ای که با افزایشِ تدریجی قیمت اینترنت و ارزان شدنِ دیتای داخلی دنبال شود و به‌تدریج الگوی مصرف کاربران را به استفاده از دیتای کنترل‌شده و منتخبِ داخلی سوق دهد.
  • برخی سرویس دهندگان مثل شرکتِ مخابرات ادعا می‌کنند که در طرحِ جدید، کاهشِ سرعت به حداقلِ مصوب پس از گذر از میزانِ مصرف منصفانه، تنها در موردِ ترافیکِ داخلی رخ خواهد داد و ترافیک بین‌الملل کاملا قطع خواهد شد. اظهارِ نظر شفافِ وزارت‌خانه یا شخصِ وزیر در این مورد می‌تواند از سو‌ء استفاده‌های احتمالی برخی سرویس‌دهندگان جلوگیری کند.
  • برخی از کاربران به سرعت‌های بالا نیاز دارند؛ اما بدون توجه به غیر حجمی بودنِ سرویس‌های جدید عقیده دارند که در نبود نیاز به سقف‌های حجمی تعیین‌شده و مصرف پایینی که دارند، باید انتخابی وجود داشته باشد که پول به‌مراتب کمتری برای سرویس‌های مد نظرِ خود بپردازند.
  • کاربرانی هستند که تمایل به انتخابِ سرویسی بالاتر از ظرفیتِ فیزیکی خط خود دارند؛ چون به دریافتِ حجمی بالاتر نیاز دارند. اما سرویس‌دهنده به خاطرِ محدودیت سرعت به کاربر اجازه‌ی استفاده از سرویس با سرعت بالاتر نمی‌دهد و در نتیجه کاربر مجبور است سرویسی با محدودیتِ حجمی پایین‌تر خریداری  و مابقیِ نیاز خود را از طریقِ خرید حجم آزاد برطرف کند که هزینه‌ی کلی را به سطحی بالاتر از قیمتِ تعیین‌شده برای سرویسِ با سرعتِ بیشتر افزایش می‌دهد.

جمع‌بندی

سیاست مصرفِ منصفانه پس از رفع کاستی‌های موجود برای ارائه‌ی کیفیت مطلوب از تعرفه‌های اینترنتی حذف شود

شکی نیست که طرحِ جدید در نگاه کلی چه از نقطه نظرِ قیمت و چه میزانِ حجمی که در اختیار کاربران قرار داده است، نسبت به طرح‌های قبلی پیشرفتِ قابل توجهی محسوب می‌شود؛ اما در عینِ حال هنوز با تعریفِ جهانی FUP در سال ۲۰۱۷ و میزانِ مرسوم آن در دنیا فاصله‌ی محسوسی دارد. از طرف دیگر، واگذار کردنِ سقفِ مصرف منصفانه به سرویس‌دهندگان تصمیمی زیرکانه و ثمربخش بود و سبب شد که برخی ISP-ها برای عقب نماندن از دورِ رقابت، در مدتی کوتاه میزانِ پیشنهادی مصرف منصفانه در پیشنهاداتِ خود را افزایش دهند. رقابت از نوع سالم در همه حال به نفع مشتریان نهایی خواهد بود و خدماتِ اینترنتی هم از این قاعده مستثنا نیست.

سیاست مصرف منصفانه هر چند در کوتاه‌مدت می‌تواند راه حلی برای حفظِ کیفیت سرویس مشترکین و پرهیز از ایجادِ گلوگاه در شبکه تلقی شود؛ اما این شیوه باید در میان مدت به همان‌ روشی که بیشترِ سرویس‌دهندگان اینترنتی در دنیا عمل کردند، بهبود یابد و در نهایت FUP از تعرفه‌های اینترنتی حذف شود و به جای آن قیمت و خدمات افزوده ملاکِ رقابت در این عرصه شود. شرکت زیر ساخت و ISP-ها باید تجهیزاتِ خود را برای بالاترین ترافیک ممکن و خدمات‌رسانی به تمام کاربران تقویت و تجهیز کنند و تأمینِ پهنای باندِ اینترنت بر اساس تعرفه‌ها و الگوی مصرفِ مطابق با آن تضمین شود. شبکه‌ی دسترسی و شبکه‌ی توزیع باید نوسازی و تجهیز شوند و اختلالات و تأخیرِ درون شبکه‌ای به حداقل ممکن تنزل پیدا کند.

سرویس‌دهندگان متعهد به سرمایه‌گذاری و ارائه‌ی خدمات بر بستر فناوری‌های نوین و پرسرعت شوند

یکی دیگر از معضلات و عقب ماندگی‌های آشکار کشور در عرضه‌ی خدمات اینترنتی، قدمت و فرسودگی شبکه‌ی توزیع و کابل‌های مخابراتیِ مسی است. رئیس سازمان تنظیم مقررات گفته بود که حدود ۵۰ درصد از مشترکان در بهترین حالتِ ممکن از نظر فنی سرعت بیشتر از چهار مگابیت بر ثانیه نمی‌توانند دریافت کنند و این یک اعترافِ دیرهنگام و نشانه‌ی کوتاهیِ متولیان مربوطه است. تجربه‌ی سال‌های گذشته گواه این مطلب است که خدمات‌دهندگان اینترنتی به علت هزینه‌های زیاد تمایلی به سرمایه‌گذاری و توسعه‌ی شبکه‌های دسترسی و توزیعِ اینترنت ندارند و باید قانونی تصویب شود که این شرکت‌ها هرساله به سرمایه‌گذاری و تخصیصِ بخشی مشخص از عوایدِ خود در فناوری‌های مدرن و نوسازی شبکه‌ی توزیع ملزم و متعهد شوند و بخشِ قابل توجهی از سرویس‌های خود را روی بسترهای جدیدتر مثل VDSL و فیبر نوری با قیمتِ مناسب عرضه کنند. در غیر این‌ صورت همانند گذشته توسعه‌ی عملیاتی بسترهای نوین در انحصار شرکتِ مخابرات باقی خواهد ماند و تحول جدیدی هم در تعویض کابل‌های کم سرعت و فرسوده‌ی مسی با شبکه‌های مدرن و ارزان‌قیمتِ فیبر نوری رخ نخواهد داد. اما مسئولیت این امر مستقیما متوجه‌ی وزارت ارتباطات خواهد بود و کوتاهی در رفعِ این معضل می‌تواند لطماتِ جبران‌ناپذیری در سال‌های آینده متوجه‌ی صنعت آی‌تی در ایران کند.

در آستانه‌ی آغازِ عملیاتی شدنِ عرضه‌ی اینترنت مبتنی بر طرحِ جدید، بسیاری از کاربران و کارشناسان به توانایی سرویس‌دهندگان برای ارائه‌ی خدماتِ مطلوب با الگوی جدید با دیده‌ی تردید می‌نگرند و به تعهدِ آن‌ها در ارائه‌ی ظرفیت و پهنای باند بیشتر به مشتریان با استانداردهای کیفی و تضمین ادعایی ۹۵ درصدیِ سرعت و عدم استفاده از ضریبِ اشتراک اطمینان ندارند. انتظار می‌رود راهکارهای دقیق‌تر و محکم‌تری برای نظارت بر کیفیت و عملکردِ ISP-ها پس از اجرایی شدنِ طرح جدید پیش‌بینی و به‌سرعت عملیاتی شود. وعده‌ی شرکت مخابرات برای تخلیه‌ی خط و انتقال یک‌روزه‌ی سرویس اینترنتی به شرکت‌های دیگر هم به سهولتِ جابجایی و تصمیم گیری کاربران برای انتخابِ سرویس‌دهنده‌ی مناسب کمکِ شایانی خواهد کرد.

برخی ایراداتِ مشخص دیگر مانند گرانیِ بیش از حد حجم آزاد در طرحِ جدید مشهود است. قیمت حجم آزاد در سرویس‌دهنده‌های معتبر خارجی به ازای هر ۵۰ گیگابایت ۱۰ دلار تعیین شده که قیمت به‌مراتب ارزان‌تری نسبت به دو هزار تومان به ازای هر گیگابایت است. موردِ دیگر این‌که کاهش سرعت در طرح غیر حجمی پس از عبور از آستانه‌ی مصرفِ منصفانه برای تمام سرویس‌ها حداقلی و ۱۲۸ کیلوبیت در نظر گرفته شده که اصلا معقول نیست و حداقلِ سرعت باید به میزانی قابل استفاده در کارهای متداول در حد یک مگابیت یا بالاتر تغییر کند.

انتظارِ کاربران این است که اگر طرحِ مصوبِ دولت برای اینترنت غیر حجمی با هدف رضایتِ کاربران و بهبود کمی و کیفیِ سرویس‌های اینترنتی در سطح کشور تهیه و تدوین شده است، ایرادها و کاستی‌های وارده و پیشنهادات اصولی کارشناسان هم به‌سرعت بررسی و در آن لحاظ شود و حق بهره‌مندی آزاد، غیر گزینشی و بدونِ محدودیت هر ایرانی از این فناوری در این طرح و طرح‌های مشابه همیشه اولویتِ اول تصمیم‌سازان باشد تا در آینده به‌عنوانِ یک دستاوردِ واقعی و نه اقدامی نمادین و تبلیغاتی از سوی دولتمردان مورد ارجاع قرار گیرد.

 
منبع زومیت

فیسبوک قصد دارد کاربران خود را مجبور کند در بین فعالیت‌های روزمره‌ی خود در این شبکه اجتماعی، بیش‌تر درمورد خودشان صحبت کنند. جدیدترین ویژگی آن برای وب و موبایل به نام «آیا می‌دانستید»، از شما سؤال‌های تصادفی می‌پرسد تا اطلاعاتی به دست آورد که ممکن است خودتان هرگز به کسی نگویید. این بخش جدید را وقتی وارد صفحه‌ی پروفایل خود می‌شوید می‌بینید که منتظر است به سؤال‌های جالب و شاید احمقانه پاسخ بدهید؛ مانند ابرقهرمان مورد علاقه‌ات کیست؟ رنگ مورد علاقه‌ات چیست؟ ترجیح می‌دهید کدام روز هفته باشید؟ شغل رؤیایی شما چیست؟ 

فیسبوک

 

همان‌طور که نشریه‌ی تِک‌چرچ عنوان می‌کند، ویژگی مشابهی قبلا در نرم‌افزار محبوب نوجوانان، یعنی تی‌بی‌اچ، استفاده شده است. تی‌بی‌اچ که فیسبوک آن را در ماه اکتبر خریداری کرد، با پرسیدن سؤال‌هایی مثل «چه کسی مسری‌ترین خنده را دارد؟» کاربران را تشویق می‌کند درمورد دیگران حرف‌های مثبت بزنند. متأسفانه از زمان خرید، محبوبیت آن دچار افت شد.

بر خلاف تی‌بی‌اچ، این ویژگی یک نرم‌افزار مستقل نیست؛ بلکه قسمتی از خود فیسبوک است. می‌توانید بین سؤال‌ها بگردید تا موردی که خود شما مایل به پاسخگویی به آن هستید پیدا کنید و وقتی به آن پاسخ دادید، می‌توانید آن را به‌عنوان آپدیت وضعیت پست کنید تا دوستانتان ببینند؛ یا می‌توانید حریم شخصی را روی گزینه‌ی «فقط من» تنظیم کنید و پاسخ‌های خود را مخفی نگه دارید.

 

 
منبع زومیت

شرکت کوالکام، به‌تازگی لیست کامل مشخصات تراشه پرچمدار جدیدش یعنی اسنپدراگون 845 را اعلام کرده است. این تراشه در نیمه اول سال آینده به دست سازندگان خواهد رسید و Galaxy S9 و شیائومی Mi 7 با این پردازنده همراه خواهند بود.

شرکت کوالکام، مدتی پیش از چیپ‌ست اسنپدراگون 845 در جریان رویداد Qualcomm Tech Summit در هاوایی رونمایی کرد. با این‌حال، اعلام مشخصات سخت‌افزاری دقیق تراشه جدید کوالکام به زمان دیگر موکول شده بود. به‎تازگی، این شرکت کالیفرنیایی لیست کامل مشخصات اسنپدراگون 845 را اعلام کرده است.

چیپ‌ست اسنپدراگون 845 به هشت هسته پردازشی مجهز خواهد بود که فرکانس آن‌ها روی 2.8 گیگاهرتز تنظیم شده است. یک واحد پردازشگر گرافیکی جدید و پلت‌فرم هوش مصنوعی، مبتنی بر پردازش‌گر سیگنال دیجیتال Hexagon 685 دیگر مشخصات پردازنده‌ی جدید کوالکام را تشکیل می‎دهد.

نام پردازنده

اسنپدراگون 845

فرآیند ساخت

10 نانومتری FinFET

پردازنده

‎‌ Kryo 385 (چهار هسته Cortex A75 با فرکانس 2.8 گیگاهرتز و چهار هسته Cortex  A55 با فرکانس 1.8 گیگاهرتز)

واحد پردازشگر گرافیکی

Adreno 360

دوربین

تا 32 مگاپیکسل / حداکثر 2 سنسور 16 مگاپیکسلی پشتیبانی می‎شود

ثبت ویدیو

4K HDR

نمایشگر

دو صفحه‎نمایش با رزولوشن 2400 در 2400 با نرخ 120 فریم بر ثانیه (برای واقعیت مجازی)

LTE

1.2 گیگابیت بر ثانیه (دانلود) / 150 مگابیت بر ثانیه (آپلود)

وای‌فای

802.11ad Multi-gigabit

پلت‌فرم هوش مصنوعی

Hexagon 685

شارژ سریع

Quick Charge 4 / 4+

 

تراشه اسنپدراگون 845 از هشت هسته پردازشی استفاده می‌کند؛ با توجه به تغییراتی که در پلت‌فرم موبایل داده شده، عملکرد چیپ‌ست جدید کوالکام تا 25 درصد ارتقا یافته است. چهار هسته پردازشی مورد استفاده در این تراشه بر مبنای معماری Cortex A75 و چهار هسته پردازشی دیگر بر مبنای معماریCortex A55 توسعه یافته است.

واحد پردازشگر گرافیکی جدید Adreno 630، 30 درصد سرعت بیشتری در پردازش محتوای گرافکیی دارد و ضمن اینکه، مصرف انرژی در آن 30 درصد کاهش پیدا کرده است. توان عملیاتی واحد پردازشگر گرافیکی برای صفحه‌نمایش محصولات مجهز به اسنپدراگون 845، تا 2.5 برابر افزایش پیدا کرده است؛ به همین جهت، می‌توان از دو نمایشگر با رزولوشن 2K استفاده کرد که نرخ بازسازی تصویر 120 هرتزی دارند. شرکت کوالکام، واحد پردازشگر گرافیکی Adreno 630 را به دلیل عملکرد آن، یک ساب‌سیستم پردازش بصری می‎نامد.

پردازش‌گر سیگنال دیجیتال Hexagon 685 در اسنپدراگون 845، مانند یک کمک‌پردازنده برای پردازش تصاویر مبتنی بر هوش مصنوعی عمل خواهد کرد که سه برابر سریع‎تر از Hexagon 682 در اسنپدراگون 835 است و همچنین از API-های شبکه‌ی عصبی سیستم‎عامل اندروید اوریو پشتیبانی می‎کند. کوالکام مدعی است که پردازش‌گر سیگنال دیجیتال Hexagon 685 عملکرد بهتری در تشخیص کلمات دارد و برای پردازش صوتی، انرژی بسیار کمی مصرف می‌شود؛ این موضوع کمک خواهد کرد تا در محصولات مجهز به اسنپدراگون 845، شاهد بهبود عملکرد دستیار دیجیتالی باشیم.

اسنپدراگون 845 به لطف مودم Qualcomm X20، می‎تواند دست‌یابی به سرعت دانلود 1.2 مگابیت بر ثانیه را فراهم کند. همچنین بهبودهایی در زمینه بلوتوث 5 اعمال شده است که مصرف انرژی را در هنگام اتصال هدست‌های بلوتوثی به نصف کاهش می‌‏دهد.

 انتظار می‌رود در اوایل سال 2018، عرضه تراشه پرچمدار اسنپدراگون 845 به سازندگان گوشی‎های هوشمند و دیگر محصولات قابل‌حمل آغاز شود. همان‎طور که پیش‌تر توسط لی ژوئن، رئیس شیائومی اعلام شده بود؛ گوشی پرچمدار Xiaomi Mi 7 با اسنپدراگون 845 معرفی خواهد شد. هرچند، گلکسی اس 9 سامسونگ احتمالاً اولین گوشی خواهد بود که از تراشه پرچمدار 2018 کوالکام استفاده خواهد کرد. 



 
جمعه 17 آذر 1396برچسب:, :: 1:31 :: نويسنده : کوروش کبیر

کمپانی اچ تی سی چندی پیش تازه‌ترین پرچم‌دارش را به نام U11 Plus رسما معرفی کرد. به نظر می‌رسد این سازنده تایوانی قصد دارد یک نسخه طلایی هم از آن به نام Blossom Gold روانه بازار کند.

مدت زیادی از معرفی رسمی گوشی U11+ اچ تی سی نمی‌گذرد اما به نظر می‌رسد این گوشی همچنان در مرکز توجه قرار گرفته است و به‌زودی یک فایل به ‌روزرسانی نرم‌افزاری هم برای آن منتشر می‌شود.

تصویر تازه‌ای روز گذشته توسط Slashleaks منتشر شد و این گوشی را در رنگ طلایی به نام Blossom Gold به نمایش گذاشت. این تصویر ظاهرا متعلق به فایل پاورپوینت از یک ارائه داخلی شرکت است و پیش بینی می‌شود اچ تی سی این رنگ طلایی تازه را برای مدل U11 Life هم ارائه کند.

در حال حاضر نمی‌توان صحت نهایی این تصاویر و شایعه تازه را مورد تأیید قرار داد اما همان‌طور که می‌دانید، سایر سازندگان مدتی پس از معرفی گوشی‌هایشان تلاش می‌کنند یک نسخه دیگر با رنگ تازه معرفی کنند و احتمالا این سازنده تایوانی هم می‌خواهد همین سیاست را در پیش بگیرد.

نکته اصلی اینجاست که نسخه طلایی هم از همان مشخصات و طراحی ظاهری نسخه پایه U11+ بهره می‌برد و هیچ ویژگی فنی در آن تغییر نمی‌یابد.

گوشی HTC U11+ صفحه نمایش 6 اینچی کواد اچ دی پلاس با نسبت تصویر 18:9 دارد و نسبت پنل به فریم آن 82% گزارش شده است. این گوشی گواهی IP68 دریافت کرده و در مقابل نفوذ آب و گردوخاک مقاوم است. پرچم‌دار تازه اچ تی سی مانند نسخه قبلی به ویژگی فریم حساس به فشار با نام انحصاری HTC Edge Sense مجهز شده است و کاربران می‌توانند برخی عملکردها و اپلیکیشن‌های دلخواهشان را با فشردن کناره‌های فریم آن به اجرا درآورند. U11 Plus هم مانند اغلب پرچمداران سال 2017 از پردازنده 64 بیتی پرچم‌دار کوالکام اسنپ‌دراگون 835 با 8 هسته پردازشی قدرت می‌گیرد و در دو نسخه با کانفیگ رم متفاوت معرفی شده است. نسخه پایه این گوشی 4 گیگابایت رم و 64 گیگابایت حافظه داخلی دارد و نسخه سطح بالایش هم از 6 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی بهره می‌برد و البته هر دو نسخه آن را می‌توان به کمک کارت حافظه جانبی مایکرو اس دی ارتقا داد. سیستم عامل اندروید 8.0 اوریو و پوسته اختصاصی HTC Sense به صورت اختصاصی روی گوشی مذکور نصب شده‌اند و ظرفیت باتری‌اش هم معادل 3930 میلی‌ آمپر ساعت گزارش شده است.

 

منبع: جی اس ام

آمار جدید اپل، رشد ۷ درصدی اقبال به آخرین نسخه‌ی آی‌او‌اس را نشان می‌دهد. آمار ماه گذشته‌ی کوپرتینویی‌ها اقبال ۵۲ درصدی کاربران را نشان می‌داد که اکنون این عدد به ۵۹ درصد رسیده است.

در بین کاربران آیپد، آیفون و آیپاد، ۳۳ درصد هنوز از آی‌اواس ۱۰ استفاده می‌کنند؛ این در‌ حالی است که ۸ درصد بقیه، هنوز از نسخه‌های قبل‌تر از نسخه‌ی دهم این سیستم‌عامل بهره می‌برند. نکته‌ی جالبی که وجود دارد، اقبال کمتر کاربران به آی‌اواس ۱۱ نسبت به نسخه‌ی دهم است. براساس آمار اپل، در ماه اکتبر سال گذشته که تنها یک ماه از انتشار‌ نسخه‌ی دهم سیستم‌عامل موبایلی اپل می‌گذشت، ۵۴ درصد از کاربران از این نسخه‌ استفاده می‌کردند؛ حال آی‌او‌اس ۱۱ یک‌ ماه‌‌ و‌ نیم پس از انتشار، به رقم ۵۲ درصد دست یافته است.

ios 11

با توجه به گزارشات پی‌درپی کاربران نسبت به باگ‌های فراوان این نسخه‌ از iOS، به‌نظر نمی‌رسد که به‌روزرسانی‌های سریع این نسخه‌ نیز در اقبال کاربران تأثیری گذاشته باشد. در هفته‌ی جاری، اپل آی‌او‌اس ۱۱.۲ را برای کاربران منتشر کرد. این به‌روزرسانی که همراه با ویژگی Apple Pay Cash همراه بود، برای رفع باگی مربوط به تاریخ، اندکی پیش از موعد مقرر منتشر شد که همین موضوع باعث بروز برخی مشکلات جدید در این به‌روزرسانی شده است.

فارغ از اینکه دلیل وقوع چنین مشکلاتی چه مواردی است، اما به‌نظر می‌رسد که اپل باید دلیل این مشکل را در بخش نرم‌افزاری خود جستجو کند.

 
منبع زومیت
پيوندها
  • بیت کویین
  • بیت کویین
  • اسپرت اریو
  • اپشن اریو z300
  • کادو تولد

  • تبادل لینک هوشمند

    برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان technolagy و آدرس technolagy.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت: